HOT jazz trio

26 januari 15.00 uur

Een concert met jazz-muziek van Charlie Parker en Duke Ellington rondom het Maarschalkerweerorgel. HOT staat voor Het Orgel Trio (www.hetorgeltrio.nl), bestaande uit organist Berry van Berkum, klarinettist Steven Kamperman en Dion Nijland op bas. Dit trio legt zich toe op de uitvoering van jazzmuziek in kerken en op traditionele pijporgels.

Ondersteund door de gepassioneerde klarinettist Steven Kamperman en de onderkoelde bassist Dion Nijland laat organist Berry van Berkum (o.a. organist van de Nicolaikerk te Utrecht en de Dominicanenkerk te Zwolle) het Maarschalkerweerdorgel donderen, grommen en vibreren met HOT jazz air.

In Oosterhout wordt een programma gebracht getiteld ‘Bird & Beyond’ rondom muziek van Charlie Parker, aangevuld met stukken van Duke Ellington en John Coltrane. De heren zouden geen jazz-musici zijn als dit programma niet geheel wordt toegesneden op ruimte en orgel, zodat het programma ter plekke nog kan worden aangepast en uitgebreid.

Het Maarschalkerweerdorgel heeft al eerder bewezen ook fantastisch goed te klinken bij de uitvoering van jazzmuziek o.a. in concerten met Antoine Trommelen en de Frits Bayens Big Band (Sacred Concert in 2016 en 2018).

Het HOT trio staat erom bekend dat alle hoeken en gaten van de kerken waar zij optreden worden benut. Het is dus bepaald niet uitgesloten dat ook het koororgel en het harmonium zullen worden gebruikt. Na afloop is er een gezellige nazit met de musici in het theatercafé van Theater De Bussel.

Het nieuwe jaar swingend beginnen? Kom dan naar de Basiliek op 26 januari a.s. Kaarten reserveren (à € 10,-) is mogelijk via de website van Theater De Bussel (www.theaterdebussel.nl).

Terug naar boven