Familie Datema neemt de kerk over (tijdens het Marktconcert)

Het tiende Marktconcert op zaterdagmiddag 5 september 2020 wordt verzorgd door de familie Datema. Vorig jaar namen zij al met veel succes de Basiliek in bezit tijdens hun Marktconcert en ook dit jaar zal de hele kerk en alle toetsinstrumenten gebruikt gaan worden.

Hoewel de ouders Datema in het Oosten van het land wonen, woont zoon Johan al sinds vele jaren – met veel plezier zoals hijzelf zegt – in Oosterhout. Johan is inmiddels hard op weg om een bekende Oosterhouter te worden. Zo is hij de componist van de Bombast Ballade, enkele carnavalskrakers en lanceerde hij met veel succes de facebook-pagina Muzikanten Oosterhout, waarmee Oosterhoutse muzikanten met elkaar in contact kunnen komen voor het organiseren van jam-sessies, het vinden van nieuwe bandleden of het aanprijzen van gratis muziekevenementen.

Naast zijn werk als marketing & communicatiemanager is Johan een gepassioneerd saxofonist in diverse stijlen (jazz, latin, funk, klassiek). Eerder dit jaar trad hij als altsaxofonist toe tot de vaste saxsectie van de Frits Bayens Big Band. De passie voor muziek komt niet van ver, want zowel zijn vader Willem als moeder Margreet zijn professionele musici, vader Willem organist en moeder Margreet fluitiste. Op het programma staan o.a. werken van Bach, Bozza, Wallin, Teleman en Susato. Beide orgels van de Basiliek en ook het fraaie drukwindharmonium zullen klinken in samenspel met fluit en/of saxofoon.

Terug naar boven