Benefietconcert Maarschalkerweerd­orgel


Dinsdag 11 juni 20:00 uur


Evenals vorig jaar vindt er een benefietconcert plaats voor het onderhoud van het Maarschalkerweerdorgel. Wederom zullen het jongerenkoor YRDV uit Raamsdonksveer en het Schoolkoor en –orkest van het Stedelijk Gymnasium te Breda, o.l.v. Frans van Dun, Frans Bullens en Jan Willems voor u optreden met een afwisselend programma (‘jong en klassiek’). Toegang: € 5.

Naast marktconcerten gedurende de zomermaanden organiseert de Stichting Ludens al enige jaren orgelconcerten op het Maarschalkerweerdorgel. De bijzondere kwaliteiten van dit orgel ook in het lichte genre zijn reeds van diverse kanten belicht. Het organiseren van orgelconcerten en het onderhouden van kerkorgels kost veel geld. Om die reden wil de Stichting Ludens graag een benefietconcert organiseren ten behoeve van de instandhouding van het orgel. Evenals vorig jaar zal dit benefietconcert worden verzorgd door het RK Jongerenkoor YRDV (www.yrdv.nl) uit Raamsdonksveer en het Schoolkoor en -orkest van het Stedelijk Gymnasium te Breda o.l.v. Frans van Dun, alsmede de organisten Frans Bullens en Jan Willems.

Daarnaast zullen enige getalenteerde leerlingen van het Stedelijk Gymnasium, ook solistisch optreden: als organist op het Maarschalkerweerdorgel of op hun solo-instrument begeleid op het orgel. Op het programma staan o.a. beroemde koorwerken van Vivaldi (Gloria), Händel (Halleluia uit de Messiah) en het aangrijpende Requiem van Mozart. Daarnaast klinkt ook eigentijdse(re) muziek van o.a. Karl Jenkins en Hendrik Andriessen.

Klassieke (kerk)muziek uitgevoerd door jongeren? Ja dat kan, en ze vinden het helemaal geweldig om in de Basiliek en rondom het Maarschalkerweerdorgel op te treden! Houdt u van mooie muziek en /of wilt u de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel ondersteunen: komt u allen naar dit mooie Benefietconcert op 11 juni a.s.

Terug naar boven