Orgelsprookje ‘De kleine Prins’

Ook dit jaar organiseert de Stichting Ludens in het kader van dierendag een project voor basisschoolleerlingen rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de Sint-Jansbasiliek. Om al dit dierengeweld op een mooie manier af te sluiten zal op zondag 6 oktober om 15.00 uur een orgelsprookje De kleine Prins van Antoine de Saint-Exupéry worden uitgevoerd door Ton Stevens (orgel) en Cees Rijnders (verteller) met gedichten van Klaus Lutterbüse/Syd Meuldijk en muziek van Andreas Willscher. Dit sprookje wordt omlijst met lichtbeelden naar tekeningen van De Saint-Exupéry uit de eerste uitgave van De kleine Prins uit 1943.

In dit verhaal gaat de kleine Prins op reis langs een aantal planeten op zoek naar een vriend en komt uiteindelijk terecht op aarde: in de woestijn ontmoet hij een gestrande piloot en leert via de vos ware vriendschap kennen. Een poëtisch verhaal dat zowel kinderen als volwassenen blijft aanspreken.

Om een intieme sfeer te creëren zal het geheel zich afspelen op de orgelzolder (‘de orgelwoestijn’), zodat je als het ware tussen de orgelpijpen plaats kan nemen. Voor volwassenen geldt een toegangsprijs (€ 10,–), maar voor kinderen is de toegang gratis!

Op de orgelzolder is niet veel plaats. Reserveer dus een plaats via het emailadres dekleineprins@stichtingludens.nl.

Meld je snel aan, want vol is vol!

De toegangskaartjes zijn vanaf 14.15 uur te betalen c.q. af te halen bij de kassa in de foyer van Bibliotheek Theek 5. Kort voor 15.00 uur wordt u daar opgehaald en onder begeleiding van ons draaiorgeltje naar de Basiliek gebracht.

Terug naar boven