Festival of Lessons and Carols digitaal

Traditiegetrouw sluit de stichting Ludens het concertseizoen af met een gratis kerstconcert. Dit jaar staat dat concert gepland voor zondag 13 december (aanvang: 15.00 uur). Vanwege de Corona-maatregelen is een concert met koren dit jaar niet haalbaar. Om die reden heeft de Stichting Ludens besloten om de opnamen van het Festival of Nine Lessons and Carols van vorig jaar na te bewerken en aan te vullen met nieuwe opnamen. Dit Festival is dan zondag 13 december vanaf 15.00 uur te bekijken via het YouTube-kanaal van de Stichting Ludens.

In dit sfeervolle ‘feest’ van lezingen en liederen wisselen koorzang en samenzang elkaar af. Zo ontvouwt zich geleidelijk het Kerstverhaal, vanaf de eerste aankondigingen van de Messias tot de geboorte van Jezus Christus, in muziek en gesproken woord. De ‘nine lessons’ zullen worden voorgedragen door pastoor Han Akkermans en Annemieke de Jong. De koorzang wordt verzorgd door de Capella Catharina en het Raamsdonksveerse jongerenkoor YRDV, beiden onder leiding van basiliekorganist Jan Willems.

Uiteraard zal het Maarschalkerweerdorgel zich zowel als begeleidingsinstrument als solistisch van zijn beste kant laten zien en horen. Verder verlenen hun medewerking: Frans Bullens (kerkmusicus in de regio), Ton Stevens (organist van de Capella Catharina) en Ilse van Wuijckhuijse (sopraan-soliste). De opnames zijn gemaakt en nabewerkt door Thomas Kop (Kop Media). Ook in een (digitale) collecte voor de instandhouding van het Maarschalkerweerdorgel is voorzien.

Terug naar boven