Eerste Marktconcert 2024: WoutKalkman­Memorial

Klassiek, populair en jazz

Het eerste Marktconcert is op zaterdag 6 juli en staat in het teken van het WoutKalkmanMemorial. Begin 2019 overleed de bekende Oosterhoutse organist Wout Kalkman. Wout heeft vele Marktconcerten verzorgd, vaak samen met zijn musicerende kinderen. Hij wist daar de juiste toon te vinden door met een zorgvuldig samengesteld programma van zowel klassieke, populaire en ook jazz-muziek vele niet-orgelliefhebbers naar de Basiliek te lokken. Dit past perfect in de doelstelling van de Stichting Ludens om een zo breed mogelijk publiek in contact te brengen met het Maarschalkerweerdorgel.

Wout Kalkman

Ter nagedachtenis aan Wout is jaarlijks één van de Marktconcerten een Wout Kalkman Memorial Marktconcert, waarbij een programma geheel in de stijl van Wout wordt geprogrammeerd. Zijn drie musicerende kinderen Kalkman (Danielle, Kat & Annemarie) zijn dit jaar weer van de partij, en ook Antony Hermus zal weer niet ontbreken. Stadsorganist Jan Willems en de organisten Frans Bullens en Ton Stevens completeren het affiche.

Programma

Het programma blijft tot op het laatste moment geheim, zo wil de traditie, maar er wordt al gefluisterd over een Bolero-blokje en ongetwijfeld zullen er enkele werken van Walter Barendse – pseudoniem van Wout Kalkman – op het programma staan. Daarnaast stichtelijke orgelmuziek van Feike Asma, een Bach-koraaltje, afgewisseld met vrolijke jazzmuziek van John Walter Bratton en Martin Easthope.

Foto: Voor v.l.n.r. Kat, Danielle en Annemarie Kalkman

Achter: Frans Bullens, Ton Stevens, Jan Willems, Anthony Hermus

Terug naar boven